24. huhtikuuta 2017

Sunnuntain some-uutisia

Ehkä huomasitkin näitä, mutta siltä varalta, että et:
  • Hesarin ykkössivulla onnitellaan siitä, että Face valtasi Suomen 10 vuotta sitten. Tästä kaverista on ollut moneksi. Tutkijoiden mukaan Face on jopa muuttanut meitä ihmisinä. Sunnuntai-sivuilla on haastateltu asiasta kolmea käyttäjää.
  • Kotimaa-sivuilla puolestaan Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori kertoo hullunrohkeasta Afrikka-hankkeestaan ja kertoo vuorovaikutusmuotoilusta. 
  • Kolmas poimintani on niinikään Hesarin artikkeli netin hyödyntämisestä sotaretkien selvittelyssä.
Millaisin miettein luit näitä juttuja? Mitä ajattelet siitä, että some on muovannut ihmisten käyttäytymistä?

4 kommenttia:

  1. FB artikkelissa käsitelty metarooli aiheutti minulle varsinaisen elämyksen. Muistan kuinka FB tiliä avatessani jouduin tekemään mielessäni päätöksen eri roolieni yhdistämisestä. Live elämässä on helppo eriyttää eri elinympäristöt, mutta netissä kaikki on yhteistä. Yllättävintä on ollut, ettei kukaan ole kommentoinut nähdessään uusia puolia minusta. Ehkä 'kaikkien' tekemä elämänjulkaiseminen on saanut meidät avarakatseisimmiksi. Tai sitten emme kommentoi vaikka olemme eri mieltä jonkun kanssa.

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä ja mielenkiintoinen oli tuo Hesarin artikkeli. Flunssan sumentamat aivoni eivät tosin ihan täysillä vastaanota faktoja tällä hetkellä, mutta lukemisen arvoinen juttu. Otsikko oli ehkä tarkoituksen provosoivasti tehty eli Ihmisen paras kaveri. Toivon totisesti, ettei Face olisi kenenkään paras ja/tai ainoa kaveri. Ja sitten, jos itse joskus näin väitän omalla kohdallani olevan, niin viekää minut välittömästi vierotukseen, kiitos...... ;)

    VastaaPoista
  3. Some muovaa väkisinkin ihmisten käyttäytymistä. FOMO valtaa helposti, ja jopa valokuvien ottamista ja tiettyjä paikkavalintoja esimerkiksi ravintolan suhteen tehtäessä tulee pohdittua myös somen näkökulmasta. Dorkaa, mutta totta. Ilahduttavaa on se, miten nuoret (tytöt) kehuvat estotta toisiaan vaikkapa Instagramissa. Ja ehkäpä vielä ilahduttavampaa on, että kehut osataan ottaa vastaan! Kiitellään ja kehutaan takaisin. Suomessa outoa.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut pioneerina olosta. Näin ne vuodet vierii.

    Itse taidan vastaavasti olla ensimmäisten facebook-boikotoijen joukossa Suomessa. Jokunen tuttu oli niitä ensimmäisiä suomalaisia facessa ja heillä oli kovin suuri innostus minuakin siihen uskoon käännyttää.

    Kukapa tietää, jos silloin olisi liittynyt, niin ehkä heidänkin kanssaan olisi vielä tänäänkin tekemisissä, kukaan ei taida enää Suomessa vaikuttaa ja yhteydet katkenneet vuosia sitten.

    VastaaPoista

Creative Commons -käyttölupa
HH some tutuksi, jonka tekijä on outikati, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.