Aikataulu ja tehtävät


Tehtävät opintojakson alussa (syksy 2016):
etäluento ti 4.4. klo 9.30 - 11.00 Adobe Connectin kautta (Osoitelinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse viikolla 13.)

Ennakkotehtävät ennen aloitusluentoa:
  • tunnusten luominen ja oman blogin perustaminen 
  • omien oppimistavoitteiden kirjaaminen postauksena omaan blogiin
  • vähintään yhden mediaelementin liittäminen omaan blogiin (videoklippi, syöte, Google-kalenteri yms.)

Blogiin palautettavia tutkimustehtäviä on kolme. Lisäksi postauksia omaan blogiin pitää tehdä viikoittain. Muista myös vertaistyöskentely eli kommentoi aktiivisesti toisten kurssilaisten blogeja ja opeblogia. Mitä aktiivisempi olet, sitä enemmän opit.

Digitarina (tehtävä 4) palautetaan jakamalla tallenne alla olevan ohjeen mukaan. Opintojaksopalaute tehdään erillisen linkin kautta ja itsearviointi palautetaan postauksena omaan blogiin.
  1. ma 3.4. klo 23.55 ennakkotehtävien hoitaminen
  2. ke 19.4. mennessä: Esittele vähintään kaksi julkista some-sovellusta. Perustele valintasi ja pohdi, miten niitä voitaisiin hyödyntää työelämässä - etenkin omalla alallasi. Jos kokeilit sovellusten käyttöä, jaa kokemuksesi.    
  3. ke 26.4. mennessä: Tutustu ainakin yhteen julkiseen some-sovellukseen, johon saa mukaan äänen ja jossa voi käsitellä kuvaa. Esittele ja perustele valintasi. Pohdi käyttöä nimenomaan työelämän ja oman alasi näkökulmasta. Jos kokeilit sovellusten käyttämistä, kerro, millaista oli.  
  4. ke 10.5. mennessä: Toteuta digitarina haluamallasi tekniikalla. Jos teet videon tai esimerkiksi puhutun diaesityksen, ohjepituus on 2 - 3 minuuttia. Pohdi tarinassasi perinteisen yhteisöllisyyden muuttumista verkkoyhteisöllisyydeksi. Arvioinnissa keskeisimpiä tarkastelukohteita ovat ehjä juoni, tarinan loogisuus ja innostava ote. Esityksessä täytyy näkyä, mitä lähteitä olet käyttänyt. Muista myös nimetä tarina niin, että tiedämme kenen tekemä se on. Tee palautus tästä linkistä. Salasana on Outi113. Jos digitarinasi on yli 75 MB, tee itsellesi tili Dropbox.com-palveluun ja jaa tiedosto Outikatille.Teetpä millä sovelluksella tahansa, digitarinan on toimittava myös muilla kuin omalla koneellasi. Tallenna siis sellaiseen muotoon, että kuvat ja ääni on mukana.
  5. su 14.5. mennessä: palaute ja itsearviointi (omaan blogiin) -  kurssi päättyy.
Creative Commons -käyttölupa
HH some tutuksi, jonka tekijä on outikati, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.