28. huhtikuuta 2017

Onko vielä vappuperinteitä?

Sanotaan, että vappu on opiskelijoiden ja työläisten juhlaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni olin tänään myymässä ilmapalloja. (Kaikkeen sitä ihminen joutuu!) Sää oli suosiollinen, ja kauppa kävi. Tosin pelkäänpä, että vielä ennen toukokuuta ehtii lunta sataa ainakin kertaalleen.

Eilen bongasin Amican myyntitiskiltä 1,5 litran simapullon hintaan 5,60 €. En ostanut.

Millaisia vappuperinteitä sinulla on? Kaivatko valkolakin kaapin kätköstä? Herkutteletko munkeilla vai tippaleivillä? Teetkö simaa?

Rentoa vappumieltä!


7 kommenttia:

 1. Munkkeja on syöty riittävästi. Yhtään simapulloa en ole ostanut enkä simaa tehnyt, kun en oikein ymmärrä koko juomaa. Lapsena vappu oli hauska juhla ja muutaman kerran olen sitä juhlinut aikuisenakin. Yhden kerran oikein valkolakin kanssa. Mutta on ihan hauska katsoa ohimennessä, kun Mantaa lakitetaan ja ihmiset ovat juhlatuulella.

  VastaaPoista
 2. Tänään vietän ensimmäistä vappua valkolakki päässä uusien opiskelukavereiden kanssa :) Hyvää vappua sinullekkin!

  VastaaPoista
 3. Vappuna tykkään tavata kavereita ja viettää heidän kanssaan vappurientoja. Tänään on lämmin ja upea päivä. Tänä vuonna vappu sää on ollut erittäin vaihteleva lumisateineen ja lämpöaaltoineen. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 4. Olipas aikamoinen sää ennen vappua, mutta vappupäivänä onneksi Helsingissä aurinkoista :) Sima ja munkit kuuluu vappuun!

  VastaaPoista
 5. Vappua vietän tällä kertaa Firenzessä tai oikeastaan en vietä, sillä täällä juhla ei näy mitenkään. Vappufiilistely jäi oikeastaan Facebookin ja Instagramin varaan, siellä kun voi kyllästymiseen asti bongata valkolakki-ilmapallo-skumppa-kavereidenkanssakivaa-postauksia. Täällä sää on ainakin enemmän kohdillaan, eipä ole räntää ja kylmää ikävä. Yhtään.

  VastaaPoista
 6. Vappuaatto meni kotosalla ja vappupäivä töissä. Työläisten juhlaahan se on ainakin ollut aikaisemmin!

  VastaaPoista
 7. Venäjällä toukokuun ensimmäinena päivänä vietetään Kevään ja työn juhla. Suurissa kaupungeissa pidetään vappumarssia. Venäläiset eivät käytä vappunaamareita tai hattuja kuten suomalaiset.Marssien lisäksi venäläiset menevät myös mökeilleen ja piknikeille ja nauttivat yleisestä vapaapäivästään sekä kevään tulosta.

  VastaaPoista

Creative Commons -käyttölupa
HH some tutuksi, jonka tekijä on outikati, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.