13. syyskuuta 2016

Havaitsetko some-uutisointia?

Mikä sosiaaliseen mediaan liittyvä uutinen jäi erityisesti mieleesi viime viikolta? Miten paljon tarkkailet omaa ruutuaikaasi?

7 kommenttia:

  1. Heippa!
    5.9. HS:ssa oli juttu vanhempien älypuhelinten käytöstä, ja siitä miten vanhemmat laiminlyövät lapsiaan. Jutun takana on opettaja, hoitopedagogi Tarja Ruohenen, joka kertoo voivansa suorastaan pahoin tästä syystä.
    Hän oli ollut junassa, jossa oli ollut äiti noin kaksivuotiaan pojan kanssa. Äiti oli pelannut älykännykällään ja lapsella oli rattaissa oma ipadi, jota oli ilmeettömänä tökkinyt. Lapsi oli välillä imenyt peukaloaan ja välillä vaan tuijotellut... ja

    Lue koko juttu, ja kerro mitä ajatuksia herättää http://www.hs.fi/mielipide/a1472956906791

    Ei mielestäni kovin mieltä ylentävää.

    Leena

    Ja omasta ruutuajasta ei huolta - se on minimoitu!
    Ulkoilu ja ihmisten kanssa kasvokkain juttelu tai hätätapauksessa puhelimessa jutustelu vie aina voiton. Myös vanhat silmät kiittää!

    VastaaPoista
  2. Hei, tämmönen uutinen iski silmään HS:n sivuilla. Uusi sosiaalisen media, joka mainostaa itseään rajoittamattomalla sananvapaudella.

    http://nyt.fi/a1473733041330


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Luin tuon saman jutun. Saattaa olla ikäviäkin seurauksia, vai mitä mieltä olet(te)?

      Poista
  3. Terve! Tekstissä mainittiin että voit "esittää niin rankkoja poliittisia mielipiteitä kuin tahtoo ilman sensuroinnin pelkoa". Mielestäni Suomessa jo esitetään omat mielipiteet aika rajusti ja eikä sensurointia juuri ole. Vaikka suosituimmista sosiaalisen median palveluissa on jonkin näköinen sensuuri on olemassa se on mielestäni vähäistä ja siihen on vaikea puuttua kun käyttäjiä on paljon.

    VastaaPoista
  4. Minulle jäi jotenkin mieleen Googlen 10-v haastattelu, jossa Suomen maajohtaja Antti Järvinen sanoi ""Mobiili ja videot muuttavat maailmaa enemmän kuin mitkään poliittiset päätökset." Joka on täysin totta. 15-30-vuotiaiden mobiilikatselu on kasvanut viime vuosina 400 %. Jos joku, niin tämä kertoo muutoksesta.

    VastaaPoista
  5. Luin myös tuon uutisen viime viikolla.. Oma tyttäreni aloitti juuri koulun ja heilläkin jo pelataan oppimispelejä pädeillä, joten kyllä maailma muuttuu. Mutta toki noin pienille lapsille voisi tarjota muutakin aktiviteettia kuin ohjelmia pädin tai älypuhelimen kautta. Oma lapseni harrastaa ja ulkoilee sekä leikkii ihan perinteisiäkin leikkejä. Sääntönä on kuinka paljon ruutu- tai pädiaikaa on päivässä. Ja kyllä, ne säännöt koskee meillä kotona aikuisiakin. Luulen, että meidän kodin säännöt karsivat välillä naapurien lasten kyläilyjä, mutta meillä niistä säännöistä pidetään kiinni, ainakin yritetään pitää.

    VastaaPoista
  6. Haittaako jos uutinen on tältä viikolta? Niinkin tuo kuin eilisen uutinen. Pisti vaan silmään: "Teini haastoi vanhemmat oikeuteen verkossa julkaistuista kuvista..." Uutisen voi lukea täältä:http://www.hs.fi/kotimaa/a1473909699364

    Muistan kuinka facebookin alkuaikoina postasin uusia kuvia kokoajan..sitten kuvien postailu jäi vähemmälle ja nykyään postaan faceen ehkä noin 10-20 kuvaa vuodessa. Tytöstäni olen julkaissut facessa yhteensä noin 3 kasvokuvaa ja muutaman kuvan kädestä tai jaloista. :D Eli en kovin montaa..toivon hartaasti ettei näistä ole hänelle hallaa hänen kasvaessaan.

    Postaako muut lapsistaan kuvia nettiin? Yksi asia mikä myös kummastuttaa on, se että jotkut vanhemmat luovat facebook tilin vastasyntyneelle lapselleen?? Mun mielestä toi HS:n artikkeli on todella hyvä ja aihe on tosi ajankohtainen. Ihmisten pitäisi antaa lapsen kasvaa rauhassa ja varjella hänen yksityisyyttään. Netissä liikkuu paljon ihmisiä ja kuvat päätyy nopeesti vääriin käsiin.

    Mitä ruutuaikaan tulee niin se on mun kohdalla melko minimoitu..tapahtuu iltaisin klo 20-22 välillä..somea silloin noin 30 min ja loput telkan katselua.Nyt tosin kun olen tehnyt opparia niin olen istunut koneen äärellä vähän liiankin paljon..tämä vain väliaikaista.

    VastaaPoista

Creative Commons -käyttölupa
HH some tutuksi, jonka tekijä on outikati, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.