16. maaliskuuta 2016

Ryöstääkö nettielämä aikasi?

Anna jakoi postauksessaan tuloksia ebrand Suomi Oy:n toteuttamasta laajasta SoMe ja nuoret 2015 -tutkimuksesta. (Julkaisupäivä ei nettisivuilla ainakaan kovin helposti ole löydettävissä.)

Vastauksia saatiin 2618, ja vastaajat olivat 13 - 29-vuotiaita. Harmillista, että vain pieni joukko 9 - 12-vuotiaita löysi tutkimuksen. Siksi heidät rajattiin tulosten ulkopuolelle.

Kannattaa varata vähän aikaa tulosten tutkimiseen. Siellä on eroteltuna kuusi eri lohkoa, ja löydät ne klikkamalla kolmea viivaa vasemman palstan otsikon alapuolella:
  1. ajankäyttö
  2. suosituimmat palvelut
  3. somen käyttötavat
  4. somen merkitys
  5. harkinta somessa
  6. tulevat trendit.
Kaikista kohdista löytyy hämmästeltävää. Tuloksia verrataan 2013 toteutettuun vastaavaan tutkimukseen, ja joitain selviä eroja on nähtävissä. Esimerkiksi blogin pitämisen suosio on vastaajaikäluokissa ohitse, ja älypuhelin on nyt suosituin laite, jolla somesovelluksia käytetään.

Onko nuorten elämä kokonaan netissä? Tutkimuksen mukaan 18 - 22-vuotiasita 48 % käyttää nettiä viikossa yli 20 tuntia, ja vastaavasti 23 - 29-vuotiaista saman tekee peräti 56 %.


1 kommentti:

  1. Noh, onhan netin käyttö nykyään iso osa arkipäivää ja aikaa vievää, mutta ei kaikki nettiaika ole aina vaan "hupia". Itseään voi verkossa myös sivistää monella tapaa, hakea ja lukea uusia asioita. Itse olen yrittänyt ottaa tavaksi joku päivä hakea netistä jonkun uuden asian (mikä juolahtaa mieleen ja mistä kaipaa lisätietoa/muistinvirkistystä) ja opetella tai lukea sen.

    VastaaPoista

Creative Commons -käyttölupa
HH some tutuksi, jonka tekijä on outikati, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.