21. maaliskuuta 2016

Miten toteutuu digitasa-arvo?

Tässä vaiheessa kurssia lienee hyvä uhrata ajatuksia myös digitasa-arvolle. Digitaalisuus eri kanavineen vyöryy ylitsemme, halusimmepa sitä tai emme. Miten hyvin nykyisin on mahdollista selviytyä perinteisten viestintäkanavien (sanomalehtien, radion, tv:n) varassa? Miten käy, jos ei halua olla "sähköisesti" sosiaalinen?

4 kommenttia:

  1. Kyllä "somesyrjäytyminen" alkaa jo haitata elämää ja ajan hermoilla pysymistä, samoin jos vielä digimaailmankin kanssa on jälkijunassa :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on mielenkiintoinen kysymys. Tavallaanhan digitalisaatio mahdollistaa ideaalimaailmassa tasa-arvon toteutumisen entistä paremmin, kun palvelut ovat entistä helpommin ja nopeammin kaikkien saavutettavissa. Olen kuitenkin pohtinut, mitä tämä tarkoittaa heille, joilla ei ole mahdollisuuksia, osaamista tai halua oikeasti olla mukana tämän kaltaisessa muutoksessa. Digitalisaatio saattaakin osoittautua sudenkuopaksi joillekin meistä, vaikkapa nyt esimerkkinä vanhukset, joista suurimmalla osalla ei ole halua eikä osaamista toimia sähköisissä kanavissamme nytkään. Toistaiseksi toki perinteisetkin viestintäkanavat palvelevat hyvin, mutta saa nähdä kuinka pitkään..

    VastaaPoista
  3. Sähköisten viestintäkanavien avulla on helppo pysyä ajantasalla asioista ja lukea aina sen hetken tuoreimmat tiedot. Paperiset versiot kuitenkin ilmestyy vain tietyin väliajoin ja uutinen voi olla jollain tapaa ns. jo vanhentunut, kunnes tavoittaa lukijan.

    VastaaPoista
  4. Kyllä itsekin olen sitä mieltä, että vähän jää nykyaikana syrjään kaikesta mikäli ei löydy esim Facebookista tai muusta sosiaalisesta mediasta. Melkein kaikki informaatio jaetaan somessa ja ainakin omassa kaveriporukassa tapaamisetkin sovitaan juuri somen välityksellä joten suuri osa tiedosta jäisi varmasti saamatta. Se on myös niin normaalia nykypäivänä että jokainen löytyy somesta, että somen puuttuminen saatetaan kyseenalaistaa ja ihmetellä että miksi et ole liittynyt. Työnhaussakin on vain etu jos löytyy LinkedIn, eli somessa oleminen ei ole enää vain turhanpäiväistä hengailua vaan siitä voi olla hyötyäkin.

    VastaaPoista

Creative Commons -käyttölupa
HH some tutuksi, jonka tekijä on outikati, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.