14. helmikuuta 2016

Tehtävä: esittele kuva ja ääni -sovellus

Seuraavan tehtävän palautus umpeutuu ke 17.2. Ehdit hyvin, vaikket olisi vielä aloittanut tutkimista.

Postaa siihen mennessä esittely vähintään yhdestä julkisesta some-sovelluksesta, joissa voidaan käsitellä kuvaa ja ääntä. Perustele valintasi ja pohdi, miten niitä voitaisiin hyödyntää työelämässä. Jos kokeilit sovellusten käyttöä, jaa kokemuksesi.

Muista, että muiden pohdintoja lukemalla ja kommentoimalla avarrat omaa tietämystäsi. Samalla osoitat omaa aktiivisuuttasi.

2 kommenttia:

  1. tässä ei nyt erikseen kielletty että ei saisi olla sama kuin mihin tutustuin jo edellisessä tehtävässä.. perustelen valintani niin että kirjoitan myös tässä instagramista sen takia että yritän kunnolla perehtyä siihen miten ko. appsia voisi työelämässä hyödyntää. jatkan siis vähän siitä mihin edellisessä tehtävässä jäin. mielestäni Instagramin oma videosarjatestaus jossa koko sarja pyörii instagramissa, 15 sekunnin pätkissä per päivä, ei oikein ole toimiva. homman voisi saada toimimaan jos instagramin stillit tai videot olisi lisänä johonkin muuhun, esim. sitten siihen perinteiseen tv-sarjaan. eli jotain lisämatskua tai jotain arvoituksia tai joku sivujuoni, avattais henkilöiden taustoja tms. jotain semmosta tosifanin kamaa ehkä.
    yritin pääni puhki miettiä miten jutun saisi toimimaan kokonaan instagramissa. ehkä itse kokeilisin jotain semmosta ysäriä että sais valita mihin sen 15 sekunnin kohtauksen jälkeen tilanne etenisi. sit tulis siihen liittyvä videoklippi tai jotain vastaavaa. ehkä tämä on jo kovin nähty ja kokeiltu (eikä niin toimivaksi havaittu) systeemi mutta enpä nyt sen kummempaa uutuuttakaan heti keksi jos miettii että koko homma olisi instagramissa. mutta tommosena lisäkäyttönä se voisi toimia parhaiten videoiden osalta.

    videon voi nauhoittaa instagramiin instan omalla sovelluksella tai sitten jakaa sen videokirjastostaan (esim. puhelimesta). videon pituus voi olla 3-15 sekuntia. melko lyhyt siis. instagramin video-ominaisuuden etuna on varmasti se että voi julkaista tosi nopeasti jotain videota. eli jossain tosi ajankohtaisessa jutussa tämä voisi myös toimia. eli jos on paikanpäällä jossain keskellä tilannetta ja sieltä julkaisee jotain. vaikkapa nyt olis oscar-gaalassa ja sieltä pistäis jonkun pikkupätkän kiinnostuneille niin varmasti toimisi vaikka laatu ei olisikaan ihan niin superhuippua.

    instagram on sallinut mainostajille extrapitkät 30sekunnin klipit. kahdesta syystä. ensinnäkin isot tahot on tehneet iätajat puolenminuutin formaattiin isolla rahalla mainoksia ja jos niitä leikataan 15 sekuntisiksi niin eihän ne enää toimi ollenkaan niin hyvin. ja toinen syy ihan se sama miksi ne kalliilla tehdyt mainoksetkin ovat 30 sekuntisia eivätkä lyhempiä. eli elokuvallisuus pääsee paremmin esille. 15 sekuntia on sikalyhyt jos pitäisi päästä fiilikseen sisälle. puoli minuuttia on jo ihan eri tasoa. eli siinä pääsee juoneen jo kiinni kunnolla ja fiilikseen. samoissa puolen minuutin pätkissä instagramissa on sallittu myös vaakasuunnan rajaus (eli 16:9) kun normivideon kuvasuhde instassa on jotain ihan muuta, enemmänkin pysty kuin vaaka. ja vaakahan toimii videossa paljon paremmin kuin pysty. ihmisellä kun on kaksi silmää vierekkäin eikä päällekkäin. instagram on tietty kännykkäkäyttöä ja ylhäältä-alas-scrollausta varten tietysti päätynyt pystymallisempaan kuvasuhteeseen alunperin. ei muuten ole ihan halpaa tai helppoa tehdä molempia versioita, sitäkin mainostajat ovat joutuneet tekemään. parhaiten instamainoksissa toiminevat kuitenkin juuri siihen käyttöön tehdyt (eikä vain räätälöidyt) mainokset. mielenkiintoista nähdä mihin instragramin videokäyttö (tai muu ammattikäyttö) etenee. se kun on kaikille vielä uutta.

    VastaaPoista
  2. Mikä ei ole erikseen kiellettyä, lienee sallittua. Oikein toimivan täydennyksen olet tehnyt jo aikaisemmin aloittamaasi Instagramin esittelyyn. Videoiden suosiohan kasvaa koko ajan, ja myös sovelluksia videoiden tekemiseen ja jakamiseen alkaa olla todella runsaasti.

    Aina välillä tulee yllätyksiä videon "suunnan" kanssa. Kännykällä kuvattua aineistoa ei välttämättä pystykään kääntämään toisin päin muissa laitteissa. Katselin viimeksi alkuviikosta pariminuuttisen pää vinossa. :)

    VastaaPoista

Creative Commons -käyttölupa
HH some tutuksi, jonka tekijä on outikati, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.