Nettiin pääsy alkaa meidän yhteiskunnassamme olla jo perustarve. Monille asioille ei enää ole muuta hoitomahdollisuutta kuin internet. Näin ei kuitenkaan ole kaikkialla sillä Vain vähemmistö maailman ihmisistä pääsee internetiin. (HS 6.2.2016)
Edelleen noin neljä miljardia ihmistä on vailla mahdollisuutta päästä verkkoon. Tämä joukko muodostaa enemmistön maailman väestöstä. Samoin omien älylaitteidemme lumoissa helposti unohdamme, että kaksi miljardia ihmistä elää ilman matkapuhelinta ja, mitä nopeaan laajakaistaan tulee, sekin on vain vähemmistön etuoikeus.
Millä mietteillä luit kyseisen artikkelin?
Mietin vain onko tuo 80-90 prosenttiakaan realistinen tavoite, ainakaan vuoteen 2020 mennessä. En usko että kaikkialle on edes tarvetta saada internet yhteyttä. Jokin harvasti asuttu alue, vuoristo, sademetsä tai tuntematon eristyksissä elävä kansa, onko välttämättä tarvetta?
VastaaPoistaTänä päivänä tuntuu, etteivät ihmiset malta rauhoittua. Puhelimia, tietokoneita yms. laitteita ei voida sulkea, aina pitää olla tavoitettavissa. Ystävät suuttuvat jos et vastaa puhelimeen, kun he soittavat. Nykyisin numero sentään jää muistiin. Eihän meillä ennen ollut tietoa, kuka on yrittänyt tavoitella meitä.
Maailmanpankin raportti nostaa hyvin esille myös sen, ettei informaatiotekniikka pelasta tai nosta muuten heikon infrastruktuurin maita.