Salasanoja kaapataan ja murretaan jatkuvasti. Siksi salasanoista myös kirjoitetaan säännöllisin väliajoin. Tässä yksi uutinen maaliskuun alusta: Näin keksit hyvän salasanan.
Miten paljon uhraat aikaasi omien salasanojesi turvaamiseksi? Oletko joutunut hakkeroinnin uhriksi?
Itselläni ei hirveästi mielikuvitusta riitä salasanojen kehittämiseen, vaikka pitäisikin.. Samat salasanat pyörineet jopa ala-asteeltakin asti, niin ei näitä tuttuja ja turvallisia viitsi lähteä vaihtamaan.
VastaaPoistaKerran muistelisin, että joku oli ehkä sähköpostiini hakkeroitunut, mutta tämä selvisi onneksi salasanan vaihdoksella. Onneksi ei mitään vahinkoa ehtinyt tapahtua, ainakaan mistä itse olisin tietoinen.
Keksimisen suuri vaikeus on ehkä syynä siihen, että kotona salasanojani en juurikaan vaihtele ja sama salasana pyörii joka paikassa. Tuskimpa ketään oikeasti kiinnostaa minun pienessä yksityiselämässäni olevat tiedot salasanojen takana, että näkisi vaivaa niiden "murtamiseen". Pankkijutut ovatkin sitten jo aivan toinen juttu ja niihin kyllä panostan sekä omassa työelämässäni salassapidettäviä asioita on niin paljon, että salasanoja on keksittävä ja vaihdeltava 2-3 kk:n välein.
VastaaPoistaTähän mennessä ei ketään ole kiinnostanu hakkeroida tietojani tai sitten minulla ei vain ole tietoa siitä.
-Katja-
Itselläni on muutama salasana joita käytän eri paikoissa. Töissä meillä on käytäntönä, että kaikkien on uusittava salasanat kolmen kuukauden jälkeen, mikä on toisaalta ihan hyvä tietosuojan takia. Hakkeroinnin uhriksi en onneksi ole joutunut, ainakaan tietoon ei ole tullut että kukaan olisi käyttänyt tilejäni :)
VastaaPoista